Články

Články

Základní online kurz Dýchárna je čtyřdílný program navržený pro všechny, kdo chtějí zlepšit své dýchání a celkovou životní pohodu. Naučte se, jak zdravě a efektivně dýchání může zmírnit stres, napětí a zlepšit kvalitu spánku. Každý díl kurzu nabízí kombinaci teorie a praxe, zahrnující dechové techniky a cvičení, které vám pomohou získat energii a...

Dýchání je pro většinu z nás tak automatický proces, že mu nevěnujeme dostatečnou pozornost. Nicméně, způsob, jakým dýcháme, může mít zásadní vliv na naše fyzické a duševní zdraví. Špatné dýchání je bohužel velmi běžné a může vést k různým zdravotním problémům. Podívejte se na ulici… kolik lidí chodil s otevřenými ústy! Jejich dýchání tedy probíhá...

Jóga a dech, dech a zdraví...to je odpovědnost každého z nás. Začneme-li sami pracovat a trénovat, je možné, že objevíme cestu, jak se cítit a být v pohodě a pečovat o své zdraví bez stáčení pozornosti k pomoci druhých. Stačí jen ...dýchat, dýchat a pracovat s pozorností.

Panická ataka je velmi nepříjemný stav, který může vést k pocitu, že nemáte dostatek kyslíku. Tento stav je často doprovázený hyperventilací - rychlým a mělkým dýcháním. Při hyperventilaci vylučuje tělo velké množství kysličníku uhličitého (CO2), což omezuje přenos kyslíku z krve do buněk. Cévy se kvůli tomu stahují a situace se ještě zhoršuje.

Pránájáma je zaměřená na práci s energií, trénink dechových technik, které v určitých oblastech těla podporují proudění specifických typů energie a samozřejmě, stejně jako celý systém jógy - na očistu prastarých vzorců podmíněného chování fungování.

Dech ovlivňuje posturu, dech ovlivňuje mysl, a mysl ovlivňuje posturu i dech. Nelze rozdělovat, tak jako v 17. století Descartes, člověka na části, ale je třeba vnímat celistvost a hlubokou moudrost, která je v celku uložena.

Slovo dech bývá synonymně používáno pro označení ducha. Spojitost mezi dechem a duchem je zřejmě neoddělitelná.

© 2024 DýchárnaVšechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!